25/07/2024 25/07/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και ο φίλος της Ιεραποστολής Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων έγινε χορηγός για την διάνοιξη γεώτρησης στην διψασμένη Kiyonga της Τανζανίας. Χθες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό για την γεώτρηση στην Ενορία Τιμίου Προδρόμου Kiyonga. Ήταν ημέρα χαράς και πανηγύρεως για ολόκληρο το χωριό η απόκτηση μόνιμης πηγής νερού...
25 Ιουλίου, 2024 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2024 - 10:11

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης χορηγός γεωτρήσεων στην Μπουκόμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης χορηγός γεωτρήσεων στην Μπουκόμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και ο φίλος της Ιεραποστολής Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων έγινε χορηγός για την διάνοιξη γεώτρησης στην διψασμένη Kiyonga της Τανζανίας. Χθες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό για την γεώτρηση στην Ενορία Τιμίου Προδρόμου Kiyonga.

Ήταν ημέρα χαράς και πανηγύρεως για ολόκληρο το χωριό η απόκτηση μόνιμης πηγής νερού καθώς είναι μεγάλο το πρόβλημα της λειψυδρίας.

Η Μητρόπολη Ξάνθης χρηματοδότησε πρώτα την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου, και στη συνέχεια χρηματοδότησε την διάνοιξη γεώτρησης για την απόκτηση μόνιμης πηγής νερού στο διψασμένο χωριό. Προς τούτο μάλιστα επισκέφθηκε την Ενορία αυτή και ο άξιος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Ξάνθης Παν/τος Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης.

Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Αγίου Ξάνθης και οι χριστιανοί ξέσπασαν σε αλλαγμούς φωνάζοντας “asante sana askofu Panteleimoni” , ” asante sana Ksanthi”, δηλ. “εὐχαριστοῦ με Ἐπίσκοπε Παντελεήμων”, “εὐχαριστοῦμε Ξάνθη”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων