26/07/2024 26/07/2024 Σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη και μέσα σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσας στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 Μετά από πρόσκληση της αδελφότητας, της πανηγύρεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βαλιέβου κ. Ησύχιος. Ο εορτασμός  ξεκίνησε με την τέλεση Αγρυπνίας. Στη συνέχεια, της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βαλιέβου κ. Ησύχιος πλαισιούμενος...
26 Ιουλίου, 2024 - 14:06
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2024 - 14:58

Η εορτή της Συνάξεως της Παναγίας Τριχερούσας στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Διαδώστε:
Η εορτή της Συνάξεως της Παναγίας Τριχερούσας στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη και μέσα σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσας στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Μετά από πρόσκληση της αδελφότητας, της πανηγύρεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βαλιέβου κ. Ησύχιος.

Ο εορτασμός  ξεκίνησε με την τέλεση Αγρυπνίας.

Στη συνέχεια, της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βαλιέβου κ. Ησύχιος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Μεθόδιο, Αγιορείτες Πατέρες, ιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας, παρουσία πιστών από την Σερβία και άλλες χώρες.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη με τη συνοδεία του στον δεξιό χορό, και Πατέρες από το Ιερό Κελί του Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη στον αριστερό χορό.

Σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Πανηγυρική Τράπεζα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων