26/07/2024 26/07/2024 Την Πέμπτη 25 Ιουλίου εσπέρας με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι στον Μαλακώντα Ερέτριας. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Παρασκευής της προστάτιδος...
26 Ιουλίου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2024 - 15:35

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στην Ερέτριας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στην Ερέτριας

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου εσπέρας με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι στον Μαλακώντα Ερέτριας.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Παρασκευής της προστάτιδος και πολιούχου της Χαλκίδος και όλης της Εύβοιας μέχρι το μαρτυρικό της τέλος και αναρωτήθηκε: όλοι αυτοί οι άγιοι, οι μάρτυρες, οι ήρωες που αντιστάθηκαν στο καθεστώς της εποχής τους, πώς γίνεται να αγκαλιάζονται από την εκάστοτε εξουσία και αντί να γίνονται παραδείγματα εξέγερσης και αλλαγής σε κάθε εποχή, γίνονται φιέστες αλληλοχαριεντισμών και φιλοφρονήσεων φεύγοντας τελικά από όλα τα πανηγύρια όλοι χαρούμενοι και γελαστοί και επαναπαυμένοι χωρίς καμία διάθεση αγώνα για αλλαγή των κακώς κειμένων της κοινωνίας.

Προέτρεψε δε τους χριστιανούς να βρίσκονται σε εγρήγορση, να παίρνουν θάρρος και δύναμη από τους Αγίους και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και καλή αντάμωση.

Τέλος ο π. Θεαγένης ευχήθηκε και συνεχάρη τους κτήτορες του ιερού ναού την αξιότιμη οικογένεια του κ. Αναστασίου και Παναγιώτας Βαλκάνου για την ετήσιο και κοπιώδη προετοιμασία της εορτής.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Νικόλαος Γουρνής, η Αντιδήμαρχος κ. Βούλα Αμερικάνου, καθώς επίσης πολλοί πιστοί από την Ερέτρια και τον Μαλακώντα.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων