27/07/2024 27/07/2024 Με μεγάλη προσέλευση πιστών και την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στην ομώνυμο πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή που βρίσκεται στον Αχερά, στην βορειοανατολική πλαγιά του βουνού Κριάτης, ανάμεσα στα χωριά Αγροκηπιά και Μιτσερό. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και...
27 Ιουλίου, 2024 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2024 - 13:52

Ο Ταμασού Ησαΐας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αχερά

Διαδώστε:
Ο Ταμασού Ησαΐας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αχερά

Με μεγάλη προσέλευση πιστών και την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στην ομώνυμο πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή που βρίσκεται στον Αχερά, στην βορειοανατολική πλαγιά του βουνού Κριάτης, ανάμεσα στα χωριά Αγροκηπιά και Μιτσερό.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιωμένος από τον Εφημέριο της Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Κουσιάππα, τους Πρωτοπρεσβύτερους Θεόδωρο Στυλιανού, Χαράλαμπο Νικολαΐδη, Παναγιώτη Καϊμακλιώτη, Ανδρέα Σολωμού και Μάριο Νεοφύτου, τον Αρχιδιάκονο π. Ραφαήλ Μισιαούλη, και τους Ιεροδιακόνους π. Βαρθολομαίο Χαραλάμπους και π. Ηλία.

Στο κήρυγμά του, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος, ο οποίος βαπτίστηκε χριστιανός σε νεαρή ηλικία από τον Άγιο Ερμόλαο.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε τα χαρίσματά του Αγίου, την αγάπη, την φροντίδα στον πάσχοντα συνάνθρωπο, την πίστη και την ταπείνωση, και αναφέρθηκε στην επιστήμη της ιατρικής, που σπούδασε και ασκούσε ως λειτούργημα στη ζωή του , θεραπεύοντας τους ανθρώπους, ψυχή τε και σώματι.

Ακολούθως, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην αξία της ιατρικής επιστήμης, γι’ αυτό και η Εκκλησία, όπως τόνισε, την τιμά, όπως και τους ιατρούς, γιατί αποτελούν και πρέπει αυτός να είναι ο στόχος τους ότι η επιστήμη τους είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα, όπως ακριβώς το εφάρμοσε ο εορταζόμενος Άγιος Παντελεήμονας.

Στο τέλος της Εσπερινής ακολουθίας λιτανεύθηκε η ιερά εικόνα και απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονα, γύρω από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων