28/07/2024 28/07/2024 Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, λειτούργησε την Κυριακή Ε’ Ματθαίου, 28 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή για το θαύμα των δαιμονιζομένων στη χώρα των Γεργεσηνών και την άρνηση των κατοίκων της περιοχής να τον δεχτούν. Σχετικά...
28 Ιουλίου, 2024 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2024 - 14:38

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «”Φιάσκο” – Θέλησαν να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστό»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «”Φιάσκο” – Θέλησαν να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστό»

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας, λειτούργησε την Κυριακή Ε’ Ματθαίου, 28 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή για το θαύμα των δαιμονιζομένων στη χώρα των Γεργεσηνών και την άρνηση των κατοίκων της περιοχής να τον δεχτούν.

Σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Παρίσι και όσα συνέβησαν στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε: «είναι ακριβώς μία άρνηση του Χριστού. Αυτοί που αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το “φιάσκο” -σε εισαγωγικά-, […] παραβιάζοντας ιερά και όσια, παραβιάζοντας τη χριστιανική πίστη με τον πιό εξευτελιστικό τρόπο, θέλησαν να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστό και τον Χριστιανισμό. Αυτή είναι η Ευρώπη; Δεν είναι αυτή… όμως κάποια στιγμή, θα θέλουν να επιβάλλουν αυτή την τάση. Και ξέρουν πολύ καλά τη σημασία της. Με έναν σχεδόν δικτατορικό τρόπο θα επιβάλλουν τη δική τους άποψη περί πολιτισμού. Και θα πρέπει να αντιδράσουμε. Και θα πρέπει τουλάχιστον οι δικοί μας ηγέτες να καταλάβουν ότι δεν είναι αυτή η Ευρώπη στην οποία θέλουμε να ανήκουμε. Ναι, θέλουμε την Ευρώπη που έχει πυλώνες την αρχαία ιστορία μας, τη δικαιοσύνη και τον Χριστιανισμό. Όσο είναι λοιπόν καιρός θα πρέπει να υπάρχει αντίδραση!»

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θέλοντας να τιμήσει τον πολιό Πρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ευσταθίου, συνταξιούχο κληρικό εφημέριο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδος, για την ιερατική του διακονία για 55 έτη, του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, τονίζοντάς του «αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να του προσφέρει η τοπική Εκκλησία ως “ευχαριστώ” για την μέχρι πρότινος διακονία του όλα αυτά τα χρόνια, οι Ιερείς όπως ο π. Παναγιώτης είναι αυτοί που έσωσαν την Ελλάδα διαχρονικά από τη περίοδο της Τουρκοκρατίας, είναι οι ιερείς που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ακολουθήσουν και άλλοι, αγάπησαν τον Χριστό και την Εκκλησία, την λατρεία της κάνοντας τον όρθρο και τον Εσπερινό, γνωρίζοντας ότι εκείνη την ώρα προσεύχονταν για όλους τους κατοίκους του χωριού. Αυτοί οι Ιερείς κράτησαν την ενότητα στα χωριά».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους δυο εφημερίους των ενοριών του χωριού, π. Σεβαστιανό και π. Δαμιανό, οι οποίοι βρέθηκαν στην Τσαγκαράδα ως «Δώρο Θεού».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων