28/07/2024 28/07/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελβούρνης κ. Κυριακός προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων το Σάββατο και την Κυριακή, 27 και 28 Ιουλίου 2024, επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο προάστιο East Malvern της Μελβούρνης. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν κληρικοί της Ιεράς Επισκοπής Μελβούρνης, μεταξύ των οποίων ο Ιερατικώς Προϊστάμενος...
28 Ιουλίου, 2024 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2024 - 16:53

Η εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Μελβούρνη

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελβούρνης κ. Κυριακός προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων το Σάββατο και την Κυριακή, 27 και 28 Ιουλίου 2024, επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο προάστιο East Malvern της Μελβούρνης.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν κληρικοί της Ιεράς Επισκοπής Μελβούρνης, μεταξύ των οποίων ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης, π. Γεώργιος Αδαμάκης, και ο συνεφημέριός του π. Κυριάκος Τσάπας, ενώ ανάμεσα στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν ήταν και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Κυριακός ευλόγησε και μοίρασε κόκκινα μήλα σε ανάμνηση των τριών μήλων που δόθηκαν, από τον Παράδεισο προερχόμενα, στην Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου. Επίσης, μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για τον βίο της τιμώμενης Αγίας, ενώ διαβίβασε σε όλους τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Τέλος, εκ μέρους της Ενορίας, ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μελβούρνης για την παρουσία του στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, και του ευχήθηκε καταλλήλως.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων