29/07/2024 29/07/2024 Τον Άγιο Αθλοφόρο και Ιαματικό Παντελεήμονα γιόρτασε η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας την παραμονή της εορτής βρέθηκε στον Τσούτσουρα και την κυριώνυμο ημέρα στο Μπιτζαριανώ.   Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, παραμονής της εορτής του Αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον εσπερινό της εορτής στον...
29 Ιουλίου, 2024 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2024 - 15:33

Εορτή Αγίου Παντελεήμονα στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Παντελεήμονα στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Τον Άγιο Αθλοφόρο και Ιαματικό Παντελεήμονα γιόρτασε η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας την παραμονή της εορτής βρέθηκε στον Τσούτσουρα και την κυριώνυμο ημέρα στο Μπιτζαριανώ.

 

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, παραμονής της εορτής του Αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον εσπερινό της εορτής στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Τσούτσουρο Μονοφατσίου και ομίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα.

Ακολούθως τελέστηκε περιφορά του Ιερού Λειψάνου στους κεντρικούς δρόμους. Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Πυρηνικός Ιατρός και Καθηγητής ΙΤΕ κ. Γιώργος Παπαδάκης.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό Καρδουλιανό, κοντά στο Καστέλλι, όπου παρακουλούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με Μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών και φίλων Καρδουλιανού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Καλογεράκης, ο Διοικητής της 133 Σ.Μ. Καστελλίου κ. Βασίλης Κρουστάλλης, Αντιδήμαρχοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, Σάββατο 27 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στο Μπιτζαριανώ Πεδιάδος όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα βυζαντινό Ιερό Ναό. Κήρυξε τον Θείο λόγο στο φιλάγιο εκκλησίασμα, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ευχήθηκε ο ιαματικός Παντελεήμων να θεραπεύει πάσα νόσο πνευματική και σωματική.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων