30/07/2024 30/07/2024 Στην παραδοχή ότι οι σχέσεις μεταξύ του Σερβικού Στρατού και της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο προέβησαν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς, και ο Επίσκοπος Λίμπλιαν κ. Δοσίθεος, αρμόδιος για τους στρατιωτικούς ιερείς στις Ένοπλες Δυνάμεις.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν η λειτουργία της θρησκευτικής υπηρεσίας στον Σερβικό Στρατό, το...
30 Ιουλίου, 2024 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2024 - 9:10

Σερβία: Σε εξαιρετικό επίπεδο οι σχέσεις Εκκλησίας-Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
Σερβία: Σε εξαιρετικό επίπεδο οι σχέσεις Εκκλησίας-Ενόπλων Δυνάμεων

Στην παραδοχή ότι οι σχέσεις μεταξύ του Σερβικού Στρατού και της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο προέβησαν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς, και ο Επίσκοπος Λίμπλιαν κ. Δοσίθεος, αρμόδιος για τους στρατιωτικούς ιερείς στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η λειτουργία της θρησκευτικής υπηρεσίας στον Σερβικό Στρατό, το έργο των στρατιωτικών ιερέων και των βοηθών τους, καθώς και τα σχέδια για τον επερχόμενο εορτασμό του προστάτη του Σερβικού Στρατού.

Κατά τη συνομιλία, επιβεβαιώθηκε ότι η συνεργασία μεταξύ του Σερβικού Στρατού και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και ότι πρέπει να συνεχιστεί στο ίδιο πνεύμα, όπως αρμόζει σε θεσμούς που απολαμβάνουν της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης των πολιτών της Σερβίας.

Τονίστηκε, επίσης, ότι ο Σερβικός Στρατός είναι ένας στρατός όλων των πολιτών, ότι σέβεται τις διαφορές και δημιουργεί προϋποθέσεις για την εκπλήρωση των θρησκευτικών αναγκών των μελών του. Ο Στρατηγός Μοϊσίλοβιτς επεσήμανε ότι εκτός από την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, η θρησκευτική υπηρεσία αντικατοπτρίζει την ενίσχυση της ηθικής δύναμης και επιμονής πρεσβυτέρων, πολιτών και στρατιωτών και ως εκ τούτου συμβάλει στις δυνατότητες και την ετοιμότητα των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: TV HRAM

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων