30/07/2024 30/07/2024 Το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Αλβανίας παρακολούθησε με ανησυχία την παραβίαση και βεβήλωση των οικουμενικών αξιών κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ο θεσμός στον οποίο συμμετέχουν οι πέντε αναγνωρισμένες θρησκευτικές κοινότητες της Αλβανίας, “εκφράζει την αγανάκτησή του για τα παγανιστικά και αντιηθικά και αντιθρησκευτικά δρώμενα που προκάλεσαν το ηθικό, θρησκευτικό αίσθημα των...
30 Ιουλίου, 2024 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2024 - 18:07

Το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Αλβανίας για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Διαδώστε:
Το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Αλβανίας για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Αλβανίας παρακολούθησε με ανησυχία την παραβίαση και βεβήλωση των οικουμενικών αξιών κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ο θεσμός στον οποίο συμμετέχουν οι πέντε αναγνωρισμένες θρησκευτικές κοινότητες της Αλβανίας, “εκφράζει την αγανάκτησή του για τα παγανιστικά και αντιηθικά και αντιθρησκευτικά δρώμενα που προκάλεσαν το ηθικό, θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, επηρέαζοντας αρνητικά την εκπαίδευση των νέων γενεών”.

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο αθλητισμός γενικότερα υπηρέτησαν και πρέπει να συμβάλλουν στη διαπολιτισμική επικοινωνία και το μοίρασμα οικουμενικών αξιών, ενώνοντας έθνη και λαούς, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, γλώσσας και πολιτισμού“, αναφέρει η ανακοίνωση του θεσμού.

“Ας είναι αυτό ένα καμπανάκι κινδύνου για την ηθική κρίση, έτσι ώστε οι επίσημοι εθνικοί και διεθνείς θεσμοί, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία, να είναι πιο προσεκτικοί στη διατήρηση της ηθικής και των οικουμενικών αξιών για έναν κόσμο καλύτερο από αυτό που κληρονομούμε σήμερα“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: knfsh

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων