30/07/2024 30/07/2024 Επανέλαβε σήμερα τους ισχυρισμούς του περί «γαλάζιας πατρίδας» ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ναμίκ Ταν, πρώην διπλωμάτη και πρέσβη στην Ουάσιγκτον, και τώρα συμβούλου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ναμίκ Ταν, ο οποίος χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες αιτιάσεις «παραμύθια» και «πολιτικές επεκτατισμού»....
30 Ιουλίου, 2024 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2024 - 18:52

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τη “Γαλάζια Πατρίδα”

Διαδώστε:
Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τη “Γαλάζια Πατρίδα”

Επανέλαβε σήμερα τους ισχυρισμούς του περί «γαλάζιας πατρίδας» ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ναμίκ Ταν, πρώην διπλωμάτη και πρέσβη στην Ουάσιγκτον, και τώρα συμβούλου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ναμίκ Ταν, ο οποίος χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες αιτιάσεις «παραμύθια» και «πολιτικές επεκτατισμού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις στη συνάντηση με τους προέδρους νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματός του, ΑΚΡ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «από τις γεωτρήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την ισορροπημένη στάση μας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, έχουμε γίνει μάρτυρες της ίδιας ταλάντευσης σε κάθε θέμα. Τώρα βλέπουμε μια παρόμοια κοντόφθαλμη στάση στο θέμα της γαλάζιας πατρίδας. Αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Τουρκίας, κλείνουν το μάτι σε κάποιους, χαρακτηρίζοντάς την «παραμύθι» και κατηγορώντας τη χώρα μας για επεκτατισμό. Χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός όχι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά για να σταθούν προσοχή στους αντιπάλους της Τουρκίας. Το όνομα αυτού είναι ανευθυνότητα, άγνοια και επιπολαιότητα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της γαλάζιας πατρίδας μας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πατρίδας μας. Να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους».

«Η δική μας γραμμή, ο δικός μας χαρακτήρας είναι σαφής. Δεν είμαστε μια χώρα από την οποία θα της πάρεις το ψωμί, αφαιρείται όταν τη χτυπήσεις στο κεφάλι σου», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή: ertnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων