01/08/2024 01/08/2024 O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) πραγματοποίησε σήμερα (1/8) έκτακτη διπλή δράση στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ενισχύσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αστέγους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Συντάγματος, κλιμάκια του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένα από νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές όλων των Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρείτες-Διασώστες &...
01 Αυγούστου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2024 - 17:02

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενίσχυσε τους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Διαδώστε:
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενίσχυσε τους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) πραγματοποίησε σήμερα (1/8) έκτακτη διπλή δράση στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ενισχύσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αστέγους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Συντάγματος, κλιμάκια του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένα από νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές όλων των Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρείτες-Διασώστες & Νεότητας), πραγματοποίησαν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης από τις ακραίες θερμοκρασίες και των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από αυτές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομάδες υψηλού κινδύνου (παιδιά, ηλικιωμένοι, άστεγοι, πρόσφυγες/μετανάστες κ.α.). Κατά τη διάρκεια της δράσης διανεμήθηκαν 2.000 εμφιαλωμένα κρύα νερά στους πολίτες. Παράλληλα, κινητά κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. με κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές ενίσχυσαν 150 άστεγους συνανθρώπους μας σε κεντρικά σημεία της πόλης, προσφέροντας δροσερά ροφήματα, είδη πρώτης ανάγκης και προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και Πρώτες Βοήθειες αλλά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (2/8), ημέρα κατά την οποία αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση από τον Ε.Ε.Σ. στα εκδοτήρια της Ακρόπολης όπου θα στηθεί από τον Ε.Ε.Σ. Σταθμός Ενυδάτωσης και θα διανεμηθεί μεγάλη ποσότητα δωρεάν εμφιαλωμένων κρύων νερών στους επισκέπτες της Ακρόπολης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων