02/08/2024 02/08/2024 Σήμερα, 2 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τιμά την Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Ιερό λείψανο του Αγίου Στεφάνου θησαυρίζεται στον Ι. Ναό του Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας. Ο ναός είναι ιστορικής σημασίας καθώς έχει ανεγερθεί από τους απογόνους των προσφύγων της Σαφράμπολης του Εύξεινου Πόντου, οι οποίοι, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, μετέφεραν...
02 Αυγούστου, 2024 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2024 - 12:42

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου στη Νέα Σαφράμπολη Νέας Ιωνίας

Διαδώστε:
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου στη Νέα Σαφράμπολη Νέας Ιωνίας

Σήμερα, 2 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τιμά την Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Ιερό λείψανο του Αγίου Στεφάνου θησαυρίζεται στον Ι. Ναό του Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας. Ο ναός είναι ιστορικής σημασίας καθώς έχει ανεγερθεί από τους απογόνους των προσφύγων της Σαφράμπολης του Εύξεινου Πόντου, οι οποίοι, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, μετέφεραν το ιερό λείψανο, τη δεξιά κνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, από τον εκεί ναό.

Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος είχε μιλήσει στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας, στον δημοσιογράφο Δημήτριο Στρουμπάκο, για τον ναό της Σαφράμπολης, για τις προσπάθειες των προσφύγων να κτίσουν στη νέα τους πατρίδα έναν νέο ναό αφιερωμένο στον Άγιο και για το ιερό λείψανο του Αγίου Στεφάνου, το οποίο όπως είχε τονίσει είναι το πρώτο λείψανο της Χριστιανοσύνης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων