02/08/2024 02/08/2024 Το απόγευμα της Πέμπτης 1η Αυγούστου 2024, στην ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καστρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε, σε κατανυκτικό κλίμα, την πρώτη Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Στην μελίρρυτη ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο οικείος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στην αξία της αδιάλειπτης προσευχής, η οποία θα...
02 Αυγούστου, 2024 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2024 - 13:02

Η πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ι.Μ. Καστρίου

Διαδώστε:
Η πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ι.Μ. Καστρίου

Το απόγευμα της Πέμπτης 1η Αυγούστου 2024, στην ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καστρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε, σε κατανυκτικό κλίμα, την πρώτη Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην μελίρρυτη ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο οικείος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε αρχικά στην αξία της αδιάλειπτης προσευχής, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει την δοξολογία προς τον Πανάγαθο Θεό, την υπενθύμιση όλων των ευεργεσιών που έχουμε δεχθεί, αλλά και όλων των αμαρτιών που έχει συγχωρέσει η μακροθυμία Του, και την ικεσία, δηλαδή τα κάθε λογής αιτήματα που έχει κάθε πιστός.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Μεγαλόχαρη, που πάντα στέκει δίπλα μας, για να μάς γαληνεύσει, να μάς ενδυναμώσει και να μάς καθοδηγήσει. Ολοκληρώνοντας, γνωστοποίησε στο εκκλησίασμα, ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του τέμπλου του Καθολικού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Μετά το πέρας της Παράκλησης, ακολούθησε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα στο προαύλιο της Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων