02/08/2024 02/08/2024 Την πρώτη ημέρα του Δεκαπενταυγούστου έχει καθιερώσει η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ως ημέρα χορηγήσεως των υποτροφιών σε χιώτες φοιτητές και επιδόσεως των επαίνων σε αριστεύσαντες μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων. Το απόγευμα ετελέσθη αρχιερατικώς η Παράκληση στην Παναγία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, κατάμεστο από την νεολαία της Εκκλησίας μας, ελπίδα για το μέλλον...
02 Αυγούστου, 2024 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2024 - 14:39

Υποτροφίες 84.000 Ευρώ από την Ιερά Μητρόπολη Χίου

Διαδώστε:
Υποτροφίες 84.000 Ευρώ από την Ιερά Μητρόπολη Χίου

Την πρώτη ημέρα του Δεκαπενταυγούστου έχει καθιερώσει η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ως ημέρα χορηγήσεως των υποτροφιών σε χιώτες φοιτητές και επιδόσεως των επαίνων σε αριστεύσαντες μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων.

Το απόγευμα ετελέσθη αρχιερατικώς η Παράκληση στην Παναγία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, κατάμεστο από την νεολαία της Εκκλησίας μας, ελπίδα για το μέλλον του έθνους μας και του νησιού της Χίου. Στο κήρυγμα του ο Φιλόλογος Ποιμενάρχης συνεδύασε την επικειμένη εορτή της Μεταμορφώσεως με την Σταύρωση Του Χριστού και βάσει του παλαιοδιαθηκικού «παρέστη η Βασίλισσα εκ δεξιών Σου» συνεδύασε την παρουσία της Παναγίας στο Γολγοθά με την αφιέρωση του Δεκαπενταυγούστου στη χάρη Της να πλαισιώνει την εορτή της Μεταμορφώσεως και κατέληξε λέγοντας ότι αφήνει στα μητρικά χέρια Της όλα τα παιδιά της τοπικής Εκκλησίας.

Στην συνέχεια εχορήγησε υποτροφίες ύψους 84.000 Ευρώ από την Ιερά Μητρόπολη, τα Ιερά Προσκυνήματα, Ιερές Μονές, καθώς και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα προεδρευόμενα από τον Σεβασμιώτατο, με κριτήρια την επίδοση στα μαθήματα, την οικονομική κατάσταση, το εκκλησιαστικό ήθος, την ιδιότητα των πολυτέκνων, τη φοίτηση σε Σχολεία της υπαίθρου της Χίου κ.α.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος επέδωσε επαίνους σε εκατοντάδες παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων, που αρίστευσαν στα μαθήματα τους.

Ευλογημένες ώρες πνευματικής δροσιάς μέσα στο λίβα, που κατακαίει πολιτισμικά την ιδιοπροσωπεία της Ελλάδος και της Ευρώπης στις μέρες μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων