03/08/2024 03/08/2024 Σύμφωνα με την αγιορετική τάξη και την βατοπαιδινή παράδοση εορτάσθηκε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου η μνήμη του προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.   Σύμφωνα με το τυπικό της Μονής, το εσπέρας (09:00μ.μ.) της παραμονής, τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου. Το πρωί μετά την απόλυση της Α΄ ώρας τελέσθηκε Αγιασμός στη φιάλη της Μονής και ακολούθως μεγάλη Λιτανεία...
03 Αυγούστου, 2024 - 11:00

Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: Λιτανεία εικόνων της Παναγίας της Βηματαρίσσης και του Προφήτου Ηλιού

Διαδώστε:
Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: Λιτανεία εικόνων της Παναγίας της Βηματαρίσσης και του Προφήτου Ηλιού

Σύμφωνα με την αγιορετική τάξη και την βατοπαιδινή παράδοση εορτάσθηκε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου η μνήμη του προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

 

Σύμφωνα με το τυπικό της Μονής, το εσπέρας (09:00μ.μ.) της παραμονής, τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου.

Το πρωί μετά την απόλυση της Α΄ ώρας τελέσθηκε Αγιασμός στη φιάλη της Μονής και ακολούθως μεγάλη Λιτανεία των ιερών εικόνων της Παναγίας της Βηματαρίσσης και του Προφήτου Ηλιού πέριξ του Μοναστηριού και ακολούθως τελέσθηκε η Θεία Ευχαριστία.

Προ της πύλης της Μονής κατά την επιστροφή των ιερών εικόνων της Παναγίας της Βηματαρίσσης και του Προφήτου Ηλιού ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ ανέπεμψε δεήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την κατάπαυση του πυρός στις εμπόλεμες ανά τον κόσμο περιοχές και την επικράτηση της ειρήνης, καθώς και για την αποφυγή του σεισμού, όπως και για την επικρατούσα ανομβρία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων