03/08/2024 03/08/2024 Σε ατμόσφαιρα ικανοποίησης το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο Οινοποιείο της Ιεράς Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, ενόψει της έναρξης της νέας περιόδου του τρύγου των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που καλλιεργούνται στις εκτάσεις της Μονής....
03 Αυγούστου, 2024 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2024 - 11:05

Αγιασμός από τον Ιεραπύτνης Κύριλλο στο Οινοποιείο της Ιεράς Μονής Τοπλού

Διαδώστε:
Αγιασμός από τον Ιεραπύτνης Κύριλλο στο Οινοποιείο της Ιεράς Μονής Τοπλού

Σε ατμόσφαιρα ικανοποίησης το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο Οινοποιείο της Ιεράς Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, ενόψει της έναρξης της νέας περιόδου του τρύγου των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που καλλιεργούνται στις εκτάσεις της Μονής.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, που τελέσθηκε στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου οινοποιείου, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια στον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη και στους εργαζόμενους ευλογημένη από τον Κύριο τη νέα τρυγητική και οινοποιητική περίοδο, και εξήρε την προσφορά του μοναστηριού στην τοπική ανάπτυξη με την ολοκληρωμένη βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων και την τυποποίηση ποιοτικών κρασιών.

Στον Αγιασμό μετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Προηγούμενος Πανοσιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ενώ παρέστησαν οι εργαζόμενοι στο οινοποιείο της Μονής, το οποίο είναι από τα παλαιότερα της Κρήτης και αποτελεί μέλος του «Δικτύου Οινοποιών Κρήτης», με σκοπό την ανάδειξη του κρητικού αμπελώνα και την προβολή του κρητικού κρασιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οινοποιείο της Μονής Τοπλού έχει ενταχθεί στα επισκέψιμα οινοποιεία και λειτουργεί σε ένα παραδοσιακό κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που φέρει την ονομασία «TOPLOU FABRICA», κατέχοντας το σήμα επισκέψιμου οινοποιείου του Υπουργείο Τουρισμού, που αποτελεί τη μοναδική αίθουσα γευσιγνωσίας στον Νομό Λασιθίου, όπου πραγματοποιούνται οινικές δοκιμές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων