03/08/2024 03/08/2024 Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από την πόλη Βάρσετς υποδέχθηκαν σήμερα τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ. Τον προκαθήμενο της Βουλγαρικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου δεκάδες λαϊκοί της Ιεράς Μητρόπολης Βιδινίου. Στα ΜΜΕ ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι ο Θεός έχει ευλογήσει το Βάρσετς με νερό, καλό κλίμα και υπέροχη φύση. Τόνισε...
03 Αυγούστου, 2024 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2024 - 13:16

Το Βάρσετς υποδέχτηκε τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Το Βάρσετς υποδέχτηκε τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από την πόλη Βάρσετς υποδέχθηκαν σήμερα τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ. Τον προκαθήμενο της Βουλγαρικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου δεκάδες λαϊκοί της Ιεράς Μητρόπολης Βιδινίου.

Στα ΜΜΕ ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι ο Θεός έχει ευλογήσει το Βάρσετς με νερό, καλό κλίμα και υπέροχη φύση. Τόνισε ακόμη ότι έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες να χρησιμοποιηθούν αυτές οι δωρεές για την υγεία και το όφελος πολλών ανθρώπων, γεγονός που δικαιολογεί ότι ακόμη και σήμερα, ο τουρισμός και η λουτροθεραπεία συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στην τοπική ηγεσία να κάνει τις ίδιες προσπάθειες και να συνεχίσει να αναπτύσσει αυτά τα θεόδοτα δώρα. Την ευχαρίστησε ακόμη για την σχέση τους με την Ορθόδοξη Εκκλησία και συμπλήρωσε ότι ο Κύριος μας διέταξε να εργαστούμε μαζί και τότε η βοήθεια του Θεού θα είναι μαζί μας.

Με αφορμή τις πυρκαγιές και τον αγώνα εναντίον τους, ο Μακαριώτατος είπε ότι η Εκκλησία συνεχίζει να προσεύχεται στον Θεό να βοηθήσει τους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους να καταπολεμήσουν αυτές τις πυρκαγιές. «Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά όταν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο με αφοσίωση και θυσία, ο Θεός θα τον βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις», σημείωσε.

Ο Μακαριώτατος τέλεσε επίσης τον εσπερινό και τον Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και μετά τη ακολουθία οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έλαβαν την ευλογία και συνεχάρησαν τον νεοεκλεγέντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της πατρίδας τους. Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Βιδίνιο επ’ ευκαιρία της έκτης Κυριακής του Ματθαίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων