05/08/2024 05/08/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου την Κυριακή, 4 Αυγούστου, εόρτασε κατά το ειωθός τους Σαμίους Αγίους, επιτελούντες χρέος ιερό και αποδίδοντες την οφειλομένη τιμή και ευγνωμοσύνη προς τους αγίους Ερμογένη, Λέοντα και Ηράκλειο Επισκόπους Σάμου, τον άγιο Γεώργιο τον Νεομάρτυρα, τον όσιο Παύλο τον Λατρινό, τους αγίους μάρτυρας στρατιωτικούς Γρηγόριο, Θεόδωρο και Λέοντα και τους Οσίους...
05 Αυγούστου, 2024 - 7:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2024 - 8:04

Η εορτή των Σαμίων Αγίων

Διαδώστε:
Η εορτή των Σαμίων Αγίων

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου την Κυριακή, 4 Αυγούστου, εόρτασε κατά το ειωθός τους Σαμίους Αγίους, επιτελούντες χρέος ιερό και αποδίδοντες την οφειλομένη τιμή και ευγνωμοσύνη προς τους αγίους Ερμογένη, Λέοντα και Ηράκλειο Επισκόπους Σάμου, τον άγιο Γεώργιο τον Νεομάρτυρα, τον όσιο Παύλο τον Λατρινό, τους αγίους μάρτυρας στρατιωτικούς Γρηγόριο, Θεόδωρο και Λέοντα και τους Οσίους Κολλυβάδες Πατέρες.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ευσεβίου, εν συνεχεία έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων των Αγίων στην παραλία της πόλεως της Σάμου, Αρτοκλασία και θείον Κήρυγμα υπό του Σεβασμιωτάτου.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου τελέσθηκε ο Εόρτιος Όρθρος Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσεβίου και τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αναστασίου Κοκονού.

Προ της απολύσεως εψάλλει ιερό μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των απανταχού της γης αποδήμων Σαμίων, αφού έχει καθιερωθεί η Κυριακή των Σαμίων Αγίων να είναι αφιερωμένη στους αποδήμους Σαμίους.

Το βράδυ της Κυριακής η Ιερά Μητρόπολη διοργάνωσε με την συμμετοχή της παιδικής και νεανικής χορωδίας της Μητροπόλεως “ΕυΩΔΗα”, εόρτια εκδήλωση και νησιώτικο πανηγύρι προς τιμήν των αποδήμων Σαμίων στο χώρο της χερσαίας ζώνης Λιμένος Σάμου έναντι πλατείας Πυθαγόρα.

Όλες τις ως άνω εορταστικές εκδηλώσεις πλαισίωσαν οι ιερείς, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού και πλήθος αποδήμων Σαμίων από Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Αφρική, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Παρέστησαν δε και πολλοί άλλοι επισκέπτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων