05/08/2024 05/08/2024 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά στη Βοιωτία θα μεταβεί αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.  Ο Μακαριώτατος είχε διατελέσει Ηγούμενος της Μονής κατά τα έτη 1971-1977. Η ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Σαγματά είναι ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στον ελλαδικό χώρο, χτισμένη στην κορυφή του Σαγματίου όρους....
05 Αυγούστου, 2024 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2024 - 13:48

Στη Μονή Σαγματά για την εορτή της Μεταμορφώσεως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διαδώστε:
Στη Μονή Σαγματά για την εορτή της Μεταμορφώσεως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά στη Βοιωτία θα μεταβεί αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. 

Ο Μακαριώτατος είχε διατελέσει Ηγούμενος της Μονής κατά τα έτη 1971-1977.

Η ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Σαγματά είναι ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στον ελλαδικό χώρο, χτισμένη στην κορυφή του Σαγματίου όρους. Κτήτορας της μονής είναιο Όσιος Κλήμης και χρηματοδότης ο αυτοκράτορας Αλέξιος Κομνηνός, ο οποίος με χρυσόβουλό του, το 1106, παραχώρησε ιδιαίτερα προνόμια στο μοναστήρι. Μέσα στην Ιερά Μονή υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του ιατρού. Ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Παϊσιος ξεναγεί την Pemtpousia TV και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο στο Μοναστήρι.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

Κεντρική φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων