06/08/2024 06/08/2024 Με την συμμετοχή 184 νέων αγοριών και κοριτσιών, ηλικιών 10-18 ετών, ξεκίνησε σήμερα η δεκαήμερη “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2024”, στον χώρο της Ορθόδοξης Σχολής “Άγιος Πέτρος”, στην περιοχή Λάρτε της Γκάνας. Παραμονή της Δεσποτικής εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Δανιήλ, με την...
06 Αυγούστου, 2024 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2024 - 8:31

Το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Γκάνα

Διαδώστε:
Το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Γκάνα

Με την συμμετοχή 184 νέων αγοριών και κοριτσιών, ηλικιών 10-18 ετών, ξεκίνησε σήμερα η δεκαήμερη “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2024”, στον χώρο της Ορθόδοξης Σχολής “Άγιος Πέτρος”, στην περιοχή Λάρτε της Γκάνας.

Παραμονή της Δεσποτικής εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Δανιήλ, με την παρουσία κληρικών της Μητροπόλεως και της Ορθόδοξης νεολαίας.

Αφού αρχικά έγινε η καταγραφή των συμμετεχόντων νέων, οι οποίοι ταξίδεψαν από όλες τις Ορθόδοξες Κοινότητες της χώρας για να παρευρεθούν στην κατασκήνωση, κατόπιν προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού, όπου εψάλη ο Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα παιδιά, τονίζοντάς τους πως αυτά που θα βιώσουν και θα διδαχθούν τις επόμενες δέκα ημέρες, πρέπει να τα κρατήσουν βαθιά χαραγμένα στην αγνή καρδιά τους. Επίσης, τους έκανε γνωστό ότι το θέμα της κατασκήνωσης θα είναι: “Μαθαίνω τα Μυστήρια της Εκκλησίας”, όπου θα γνωρίσουν την αληθινή πίστη και την γνήσια Αγιοπατερική παράδοση της Εκκλησίας σχετικά με τα Μυστήριά Της, που μεταδίδουν την Χάρη και την Δωρεά του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο.

Ακολούθως, μετά την εσπερινή προσευχή προσφέρθηκε σε όλους δείπνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων