06/08/2024 06/08/2024 Την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού τίμησε την Τρίτη 6 Αυγούστου η Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, το απόγευμα της παραμονής της εορτής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στην πανηγυρίσασα ιστορική Ιερά Μονή Λουκούς Κυνουρίας. Στην...
06 Αυγούστου, 2024 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2024 - 18:05

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Ι.Μ. Λουκούς Κυνουρίας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Ι.Μ. Λουκούς Κυνουρίας

Την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού τίμησε την Τρίτη 6 Αυγούστου η Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, το απόγευμα της παραμονής της εορτής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στην πανηγυρίσασα ιστορική Ιερά Μονή Λουκούς Κυνουρίας.

Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμμετείχαν και αρκετοί κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Απευθυνόμενος στους ευλαβείς προσκυνητές, που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά της Μονής, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα και τους συμβολισμούς της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, αλλά παράλληλα στάθηκε στην παραμόρφωση της μορφής και της συμπεριφοράς του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος έχει χάσει τον πνευματικό προσανατολισμό του και για να επανέλθει θα πρέπει να έχεις ως γνώμονα την αδιάλειπτη προσευχή, την ειλικρινή μετάνοια και την άδολη αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων