06/08/2024 06/08/2024 Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος, ο Αρχιδιάκονος Παΐσιος και οι Διάκονοι Αχίλλειος και Νικόδημος. Ο...
06 Αυγούστου, 2024 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2024 - 21:18

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος, ο Αρχιδιάκονος Παΐσιος και οι Διάκονοι Αχίλλειος και Νικόδημος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαύμα της Μεταμορφώσεως και κατέληξε πως η βίωση της εορτής είναι η πορεία και η προσπάθεια να μπούμε μέσα στο Φως και να γίνουμε ένα με αυτό το Φως.

Επίσης ευλόγησε τους καρπούς της αμπέλου τους οποίους και διένειμε στους πιστούς μαζί με εικόνες της εορτής. Επιπλέον προσέφερε δύο ραπτικές μηχανές προκειμένου να μάθουν οι γυναίκες της ενορίας την εργασία αυτή με σκοπό την ενίσχυση της ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων