06/08/2024 06/08/2024 Ο Εσπερινός της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2024 στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Ζωφριά Άνω Λιοσίων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, με τη συμμετοχή του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου Κόκλα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ράπτη, του Αρχιερατικού...
06 Αυγούστου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2024 - 23:56

Ο Μητροπολίτης Ιλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ζωφριά Άνω Λιοσίων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ζωφριά Άνω Λιοσίων

Ο Εσπερινός της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2024 στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Ζωφριά Άνω Λιοσίων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, με τη συμμετοχή του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου Κόκλα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ράπτη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Φυλής και Αχαρνών Αρχιμανδρίτη Τίτου Χρήστου, των Αρχιμανδριτών Ιγαντίου Μιλτιάδου και Μιχαήλ Γιανακέλλου, πλειάδας ιερέων και του διακόνου του Σεβασμιωτάτου π. Αγγέλου Μιχαλόπουλου.

Μετά τα Απόστιχα ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε τον στίχο «μετεμορφώθης ἔμπροσθεν αὐτῶν… ἔνθεν φιλανθρωπίᾳ, ἐκεῖθεν ἐξουσίᾳ», μιλώντας για την εξουσία του Θεανθρώπου Χριστού, που μετατρέπεται σε φιλανθρωπία για την σωτηρία των ανθρώπων.

Επακολούθησε η χειροθεσία σε αναγνώστη του κ. Διονυσίου Βουγιούκα και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Μεταμορφώσεως.

Μετά την επάνοδο στον Ιερό Ναό τελέστηκε η ακολουθία της ευλογίας των άρτων.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο βουλευτής κ. Ευάγγελος Λιάκος, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων