07/08/2024 07/08/2024 Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, τελέσθηκε την παραμονή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Καθεδρικού ναού Αρκαλοχωρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως ενώ ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι. Στην συνέχεια, τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και νυχτερινή Θεία...
07 Αυγούστου, 2024 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2024 - 14:58

Πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Πανήγυρη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι

Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, τελέσθηκε την παραμονή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Καθεδρικού ναού Αρκαλοχωρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως ενώ ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι. Στην συνέχεια, τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και νυχτερινή Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παρουσία της Τριαδικής Θεότητας εις το Όρος Θαβώρ και στην ανάγκη του φωτισμού μας από το Θεϊκό φως.

Τέλος, τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων αδελφών της ενορίας. Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν: ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης κ. Νίκος Συριγωνάκης και κ. Θανάσης Περισυνάκης, ο Πυρηνικός Ιατρός και Καθηγητής ΙΤΕ κ. Γιώργος Παπαδάκης, οι Αντιδήμαρχοι κα. Όλγα Δραμουντάνη, κ. Στέφανος Ψυλλάκης, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, κ. Γιώργος Μελεμενής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Νίκος Μπελενιώτης καθώς και πλήθος πιστών.

Την ημέρα της εορτής στον Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου, που αποκαταστάθηκε απο τους σεισμούς και εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες του σεισμόπληκτου Ι. Ναού της ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχ. Επιφανίου Ζαχαράκη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας παραβρέθηκε, κήρυξε τον Θείον Λόγο, ευλόγησε τους άρτους και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα.

 

Από την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων