07/08/2024 07/08/2024 Πανηγυρικά και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος στην τοπική εκκλησία της Πρεβέζης η μνήμη του πνευματικού αυτής βλαστήματος Αγίου Νεομάρτυρος Χρήστου.   Το απόγευμα της 4ης Αυγούστου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο...
07 Αυγούστου, 2024 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2024 - 19:58

Εορτή Αγίου Νεομάρτυρα Χρήστου του εκ Πρεβέζης

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Νεομάρτυρα Χρήστου του εκ Πρεβέζης

Πανηγυρικά και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος στην τοπική εκκλησία της Πρεβέζης η μνήμη του πνευματικού αυτής βλαστήματος Αγίου Νεομάρτυρος Χρήστου.

 

Το απόγευμα της 4ης Αυγούστου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς εν ολίγοις στον βίο του Νεομάρτυρος, ετόνισε δε την καθαρότητα του σώματος και της ψυχής του, την οποία βεβαιώνει ο Αγιορείτης Ιερομόναχος που τον εξομολόγησε στο νησί της Κω με τη φράση: «και ευρέθη καθαρός, σεμνός και ευλαβής», επικεντρωθείς στον αγώνα για την κατάκτηση της αγιότητος σήμερα.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας. Την διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Σίμων Δημογέροντας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρακτική σημασία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη ζωή τον Χριστιανών και στο πως αυτό πραγματώνεται στη ζωή του Αγίου Χρήστου, πως δηλαδή ο άνθρωπος γίνεται θεοειδής και θεόμορφος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων