07/08/2024 07/08/2024 Η Κοίμηση της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, μητρός της Θεοτόκου, εορτάστηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 (25 Ιουλίου με το παλαιό εορτολόγιο) στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η Ιερά Μονή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων, κοντά στο σπίτι των Αγίων όπου γεννήθηκε η Θεοτόκος. Κατά την εορτή αυτή...
07 Αυγούστου, 2024 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2024 - 21:26

Η εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στα Ιεροσόλυμα

Η Κοίμηση της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, μητρός της Θεοτόκου, εορτάστηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 (25 Ιουλίου με το παλαιό εορτολόγιο) στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η Ιερά Μονή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων, κοντά στο σπίτι των Αγίων όπου γεννήθηκε η Θεοτόκος.

Κατά την εορτή αυτή η Εκκλησία τιμά την Αγία Άννα, «μεταστάσαν προς λήξιν ουράνιον, ένθα ευφραινομένων η κατοικία», όπως ψάλλεται στο Απολυτίκιο της.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε Εσπερινός και ανήμερα της εορτής το πρωί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου, του π. Φάραχ και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου.

Την Αρχιερατική συνοδεία και το εκκλησίασμα δεξιώθηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων