08/08/2024 08/08/2024 Σήμερα, 8 Αυγούστου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αιτωλοακαρνάνα Αγίου Καλλινίκου, κατά κόσμο Δημητρίου Πούλου, Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Στο On Demand περιεχόμενο της Pemptousia.tv θα βρείτε βίντεο, αφιερώματα, στον νέο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας. Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης – Το λαμπρόν σεμνολόγημα (Α’ Μέρος) Μέσα από το Οδοιπορικό μας στην Έδεσσα...
08 Αυγούστου, 2024 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2024 - 13:27

Αφιέρωμα στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης στην Pemptousia.tv

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης στην Pemptousia.tv

Σήμερα, 8 Αυγούστου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αιτωλοακαρνάνα Αγίου Καλλινίκου, κατά κόσμο Δημητρίου Πούλου, Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Στο On Demand περιεχόμενο της Pemptousia.tv θα βρείτε βίντεο, αφιερώματα, στον νέο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας.

Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης – Το λαμπρόν σεμνολόγημα (Α’ Μέρος)

Μέσα από το Οδοιπορικό μας στην Έδεσσα και το αφιέρωμα στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, εκεί όπου λάμπρυνε με την παρουσία του για 17 χρόνια ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας, καταγράφουμε τις πνευματικές καταθέσεις Επισκόπων και Κληρικών για την Οσιακή βιοτή του ασκητή Επισκόπου. Μιλά μεταξύ άλλων και ένα από τα πνευματικά του αναστήματα ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ”Ο Άγιος Καλλίνικος είναι ο Θησαυρός της Μητροπόλεώς μας”.

Ο θείος μου, ο Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης

O ανιψιός κατά σάρκα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, Γεώργιος Πούλος μας μιλά για τον Άγιο, αναφέρει προσωπικές μαρτυρίες αλλά και μαρτυρίες των συγγενών του και αναλύει θαυμαστά γεγονότα που διέκριναν την χαρισματική προσωπικότητα και Οσιακή μορφή της Εκκλησίας μας.

Στα βήματα του Αγίου Καλλινίκου (Α μέρος)

Το οδοιπορικό στην γενέτειρα του Αγίου Καλλινίκου στα Σιταράλωνα Αγρινίου καταγράφει, μέσα από τις μαρτυρίες κληρικών και κατοίκων της περιοχής, την οσιακή βιοτή του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας. Θαύματα και σημεία έγιναν και γίνονται πολλά από τον μακάριο Καλλίνικο και όσο ζούσε, αλλά και μετά την οσιακή κοίμησή του

Στα βήματα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης (Μέρος Β’)

Στο Β΄μέρος του οδοιπορικού μας στην γενέτειρα του Αγίου Καλλινίκου, στα Σιταράλωνα καθώς και στο χωριό Ανάληψη Τριχωνίδος, καταγράφουμε μέσα από τις μαρτυρίες κληρικών και κατοίκων της περιοχής, την οσιακή βιοτή του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Στα βήματα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης (Μέρος Γ’)

Το Γ’ μέρος του οδοιπορικού στο Μεσολόγγι καταγράφει μέσα από τις συνεντεύξεις και τις μαρτυρίες του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, του πρώην γραμματέα της Ι. Μ. Αιτωλίας κ. Θόδωρου Βλαχόπουλου αλλά και του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Γιαννακά την μορφή, του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, με τη σπάνια απλότητα και ταπείνωση.

Πνευματικές εμπειρίες με τον Άγιο Καλλίνικο (α’ μέρος)

Η αποστολή της Πεμπτουσίας στην Ναύπακτο, καταγράφει μαρτυρίες και πνευματικές εμπειρίες Κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι είχαν την μεγάλη χαρά και ευλογία να ζήσουν και να πάρουν διδάγματα του Ευαγγελίου από τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσσης. Ανάμεσά τους ο π. Γεώργιος Παπαβαρνάβας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου και ο δήμαρχος Ναυπάκτου Βασίλης Γκίζας.

Πνευματικές εμπειρίες με τον Αγιο Καλλίνικο (β’ μέρος)

Στο β’ μέρος του αφιερώματος στις πνευματικές εμπειρίες με τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης και την αποστολή μας στην Ναύπακτο, καταγράφουμε τις μαρτυρίες της κυρίας Γωργίας Λαγού συγγενούς του Αγίου και του πατρός Θωμά Βαμβίνη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Ναυπάκτου και της Πρεσβυτέρας του Παρθένας.

Ο Γέροντάς μου ο Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μιλά για τον Γέροντά του και πνευματικό πατέρα, τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης. Αναφέρεται στα δέκα πέντε χρόνια που έμεινε μαζί του στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, αλλά και τις δύσκολες στιγμές κατά τήν διάρκεια της πολύμηνης ασθένειάς του Αγίου.

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου για την αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης

Στην Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον δημοσιογράφο Νικόλαο Ζαίμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο οποίος είναι ένα από τα πνευματικά αναστήματα του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, τονίζοντας πως η Αγιότητα είναι υπόθεση χαράς για την Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων