12/08/2024 12/08/2024 Με την συμμετοχή πλήθους ευσεβούς λαού από την πόλη των Πατρών και εκτός αυτής, εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας, στην Ιερά Μονή της Γηροκομητίσσης Πατρών. Τα Εγκώμια είναι ποίημα του Μητροπολίτου Πατρών Διονυσίου, από το έτος 1541μ.Χ. Διορθώθησαν από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημον και κατ’ έτος ψάλλονται στο Μοναστήρι της Παναγίας μας στην Πάτρα....
12 Αυγούστου, 2024 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2024 - 11:42

Κοσμοσυρροή στα Εγκώμια της Γηροκομήτισσας στην Πάτρα

Διαδώστε:
Κοσμοσυρροή στα Εγκώμια της Γηροκομήτισσας στην Πάτρα

Με την συμμετοχή πλήθους ευσεβούς λαού από την πόλη των Πατρών και εκτός αυτής, εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας, στην Ιερά Μονή της Γηροκομητίσσης Πατρών.

Τα Εγκώμια είναι ποίημα του Μητροπολίτου Πατρών Διονυσίου, από το έτος 1541μ.Χ. Διορθώθησαν από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημον και κατ’ έτος ψάλλονται στο Μοναστήρι της Παναγίας μας στην Πάτρα.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής, οι Πατέρες της Μονής και άλλοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του ανέλυσε το απολυτίκιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μίλησε για το Αειπάρθενο, την Κοίμηση και την εις Ουρανούς μετάσταση της Θεοτόκου και διά τας πολλάς πρεσβείας Της προς τον Θεόν.

Επίσης εξέφρασε την μεγάλη χαρά του για την αθρόα συμμετοχή του πιστού Λαού στην ιερά Ακολουθία, η οποία, όπως ετόνισε, ήτο η πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τελευταία μεγάλη πυρκαγιά, η οποία έπληξε την περιοχή του Γηροκομειού των Πατρών και ευχαρίστησε την Παναγία για την θαυμαστή προστασία Της, ώστε να διασωθεί το Μοναστήρι και τα Ιδρύματα, πέριξ της Μονής. Επίσης ευχαρίστησε την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία, τους Εθελοντές, τους κατοίκους της περιοχής, και όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τέλος, κάλεσε σε προσευχή όλους, ώστε η Παναγία μας να σπεύσει και στις φλεγόμενες περιοχές της Αττικής και να προστατεύσει τους δοκιμαζομένους εκεί αδελφούς μας, αλλά και όλο τον κόσμο που ταλαιπωρείται από ποικίλες ανάγκες και δυσκολίες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων