12/08/2024 12/08/2024 Με κατάνυξη και δέος ψάλθηκε εχθές Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 η Παράκληση της Θεοτόκου και εν συνεχεία ψάλθηκαν τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου μπροστά στον επιτάφιό της στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.   Η Κυριακή πριν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει καθιερωθεί στο μοναστήρι μας, να...
12 Αυγούστου, 2024 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2024 - 16:36

Τα Εγκώμια και η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας στο Τρίκορφο Φωκίδος

Διαδώστε:
Τα Εγκώμια και η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με κατάνυξη και δέος ψάλθηκε εχθές Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 η Παράκληση της Θεοτόκου και εν συνεχεία ψάλθηκαν τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου μπροστά στον επιτάφιό της στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

 

Η Κυριακή πριν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει καθιερωθεί στο μοναστήρι μας, να ψέλνονται από τους πατέρες τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το Ιεροσολυμίτικο τυπικό, κάτι το οποίο έγινε και φέτος το 2024 με αρκετή παρουσία πιστών.

Εν συνεχεία ακολούθησε λιτάνευση του σώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου εντός του αυλείου χώρου της Ιεράς Μονής, συνοδεία του Τιμίου Ξύλου και πολλών ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στο σκευοφυλάκιο της Μονής. Μετά το πέρας της λιτανείας ο Καθηγούμενος Γέροντας Νεκτάριος διάβασε την ευχή για την ανομβρία και ζήτησε από τους άρχοντες και τους πιστούς να γονατίσουν και να προσευχηθούν και εκείνοι.

Οι εκατοντάδες πιστοί που παρευρέθηκαν, με δάκρυα στα μάτια προσκύνησαν το σώμα της Παναγίας και για ευλογία πέρασαν κάτω από αυτό και εν συνεχεία προσκύνησαν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας, που είναι η εφέστιος εικόνα της Μονής που εορτάζει 15 Αυγούστου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων