13/08/2024 13/08/2024 Στον ρυθμό των Ρίχτερ κινείται εδώ και 1,5 μήνα το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Σχεδόν καθημερινοί είναι οι σεισμοί με μέγεθος λίγο πάνω από τους 3 βαθμούς, γεγονός που έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση, σε κατοίκους και τουρίστες, αλλά και στους μοναχούς του Αγίου Όρους, ενώ θέτει σε αυξημένη επιφυλακή τους επιστήμονες οι οποίοι παρακολουθούν με...
13 Αυγούστου, 2024 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2024 - 12:07

Σεισμοί στο Άγιον Όρος – Σε επιφυλακή οι επιστήμονες

Διαδώστε:
Σεισμοί στο Άγιον Όρος – Σε επιφυλακή οι επιστήμονες

Στον ρυθμό των Ρίχτερ κινείται εδώ και 1,5 μήνα το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Σχεδόν καθημερινοί είναι οι σεισμοί με μέγεθος λίγο πάνω από τους 3 βαθμούς, γεγονός που έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση, σε κατοίκους και τουρίστες, αλλά και στους μοναχούς του Αγίου Όρους, ενώ θέτει σε αυξημένη επιφυλακή τους επιστήμονες οι οποίοι παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την σεισμική ακολουθία.

«Υπάρχει μια συγκεντρωμένη δραστηριότητα στο σημείο εκείνο των δυτικών ακτών του Αγίου Όρους, την οποία και παρακολουθούμε», δηλώνει στο voria.gr, ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Α.Π.Θ., Μανώλης Σκορδίλης.

«Είμαστε επιφυλακτικοί γιατί η ακολουθία επιμένει εδώ και αρκετές εβδομάδες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος, καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

Όπως επισημαίνει, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την τεκτονική ταυτότητα της περιοχής και «δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας μεγαλύτερος σεισμός».

Χθες, Δευτέρα, το απόγευμα, στις 4.26 και στις 4.39 σημειώθηκαν δύο δονήσεις μεγέθους 4,1 και 4,2, οι οποίες έγιναν και ιδιαίτερα αισθητές και ακολούθησαν αρκετές ασθενέστερες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων