13/08/2024 13/08/2024 Με κατάνυξη και ευλάβεια εψάλλησαν τα Ιερά Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 με την συμμετοχή πιστών της ενορίας. Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ Θεοδόσιος και συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος, ο Αρχιερατικός Επόπτης Αρχιμανδρίτης Εφραίμ,...
13 Αυγούστου, 2024 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2024 - 15:10

Τα Εγκώμια της Θεοτόκου στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Διαδώστε:
Τα Εγκώμια της Θεοτόκου στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Με κατάνυξη και ευλάβεια εψάλλησαν τα Ιερά Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 με την συμμετοχή πιστών της ενορίας.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ Θεοδόσιος και συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος, ο Αρχιερατικός Επόπτης Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο Διευθυντής του Γυμνασίου του Σχολείου Αγίου Μάρκου Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Πρωτ. Ραφαήλ, ο Αρχιδιάκονος Παΐσιος και οι Διάκονοι Δανιήλ, Ιερόθεος και Νικόδημος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ Θεοδόσιος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στις μεσιτείες της Θεοτόκου προς τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Επίσης προέτρεψε τους πιστούς σε κάθε δυσκολία της ζωής τους να γονατίζουν μπροστά στο Εικόνισμα Της, να ζητούν την βοήθεια Της, διότι είναι ή μοναδική βακτηρία για να σταθούν όρθιοι στις διάφορες περιστάσεις.

Στο τέλος της ακολουθίας εξήλθαν εκ του Ιερού Ναού και λιτάνευσαν το κεντημένο Εικόνισμα με την Κοίμηση της Παναγίας στους χώρους του Ιεραποστολικού Κέντρου του Αγίου Μάρκου.

Όλοι οι πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια το Ιερό Εικόνισμα με το σώμα της Παναγίας και πήραν από μία μεγάλη εικόνα της Θεοτόκου ως ευλογία για τα σπίτια τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων