13/08/2024 13/08/2024 Έληξε το Σεμινάριο κατηχητών της Επισκοπής Ρουάντας, που συνήλθε το 1-12/8 στην πόλη της Rwamagana της Ανατολικής Ρουάντας, όπου και η έδρα της Επισκοπής.   Στην τελετή λήξης συμμετείχε και ο Πα τριαρχικός Επίτροπος Ρουάντας θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφού ανεπτυξε το θέμα: “Πιστεύω εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και...
13 Αυγούστου, 2024 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2024 - 15:27

Λήξη σεμιναρίου κατηχητών στην Ρουάντα

Διαδώστε:
Λήξη σεμιναρίου κατηχητών στην Ρουάντα

Έληξε το Σεμινάριο κατηχητών της Επισκοπής Ρουάντας, που συνήλθε το 1-12/8 στην πόλη της Rwamagana της Ανατολικής Ρουάντας, όπου και η έδρα της Επισκοπής.

 

Στην τελετή λήξης συμμετείχε και ο Πα τριαρχικός Επίτροπος Ρουάντας θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφού ανεπτυξε το θέμα: “Πιστεύω εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν”, αναφέρθηκε στο έργο των κατηχητών.

Στη συνέχεια με την συμμετοχή των Ιερέ ων, Διακόνων και Υποδιακόνων ο Επίσκοπος μίλησε για το κατηχητικό πρόγραμμα, που θα πρέπει να ακολουθηθεί με την συνεργασία των Ιερέων και των κατηχητών. Τόνισε, ότι “η δύναμη της πίστης είναι η γνώση της πίστης, την οποία θα πρέπει να προσφέρουν πλούσια προς τους πιστούς μικρούς και μεγάλους”.

Τους παρεκάλεσε “να δώσουν ιδιαίτερα σημασία στην κατήχηση των νέων, για τους οποίους η Επισκοπή θα οργανώσει ιδιαίτερα προγράμματα”. Αναφέρθηκε στην δοκιμασία, που περνά η Επισκοπή με το κλείσιμο των Ναών και την απαγόρευση των Ιερέων, ζήτησε προσευχή και προσπάθεια για εφαρμογή του νόμου του κράτους για την βελτίωση της θρησκευτικής ζωής της Ρουάντας.

Επίσης εκλέχθηκε Επιτροπή Κατήχησης, που θα κάνει μεταφράσεις κατηχητικών βοηθημάτων, θα προωθηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα Σχολεία και θα οργανώσουν τα νεανικά κατηχητικά προγράμματα της Επισκοπής. Στο τελος τους απενεμήθηκε το πιστο ποιητικό και έδωσαν ραντεβού για νέες συναντήσεις και επιμόρφωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων