13/08/2024 13/08/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, ιερούργησε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου πόλεως Τήνου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Βασιλείου Σελέντη, αδελφού του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος...
13 Αυγούστου, 2024 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2024 - 19:50

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Τήνο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Τήνο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, ιερούργησε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου πόλεως Τήνου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Βασιλείου Σελέντη, αδελφού του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου Σελέντη (1968-1974), συμπαραστατούμενος υπό των πρωτοπρεσβ. Στυλιανού Τουφεκλή, Μάρκου Φώσκολου, αρχιδιακ. Σταύρου Καλαφάτη, ενώ εκκλησιάσθηκε και ο πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Φανερός-Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε ερμηνευτικά στην Ευαγγελική περικοπή της Ζ’ Κυριακής Ματθαίου (Μτθ. θ΄, 27-35). Εν συνεχεία, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, για την αδελφική του αγάπη και φιλοξενία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον ευχαρίστησε. Ενώ μετά το μνημόσυνο και την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε σε όλους καλό κι ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων