14/08/2024 14/08/2024 Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 13 Αυγούστου 2024 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν με την ευκαιρία της ανάμνησης του υπερφυούς θαύματος, με το οποίο ο Άγιος έσωσε το νησί από την πολιορκία των Οθωμανών Τούρκων το 1716. Με την ακολουθία των «Mπασμάτων», όπως προβλέπει η κερκυραϊκή παράδοση,...
14 Αυγούστου, 2024 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024 - 11:55

Η Ακολουθία των «Μπασμάτων» του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Η Ακολουθία των «Μπασμάτων» του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 13 Αυγούστου 2024 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν με την ευκαιρία της ανάμνησης του υπερφυούς θαύματος, με το οποίο ο Άγιος έσωσε το νησί από την πολιορκία των Οθωμανών Τούρκων το 1716.

Με την ακολουθία των «Mπασμάτων», όπως προβλέπει η κερκυραϊκή παράδοση, το ιερό σκήνωμα επανατοποθετήθηκε στη λάρνακά του, ύστερα από λιτάνευση εντός του ναού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου, των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Γεωργίου και των δύο ιστορικών Φιλαρμονικών, της «Παλαιάς» και της «Μάντζαρος».

Προσφωνώντας τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και ζήτησε να έχουν όλοι την ευλογία του Αγίου, προέτρεψε τους πάντες να συμμετέχουν ενεργά στη λατρευτική ζωή της πίστης και στις ιερές ακολουθίες κατά τις ημέρες της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ώστε να λαμβάνουν χάρη και δύναμη και να μπορούν να κρατούν ακέραιο το φρόνημα της πίστης και της παράδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος πιστών συμμετείχε στις ιερές ακολουθίες καθόλη τη διάρκεια του ημερονυκτίου, δείχνοντας την αγάπη του προς τον Άγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί στην Κέρκυρα για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Μεγαλοπρεπής λιτανεία στην Κέρκυρα για την εορτή του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Κέρκυρα: Συνεχίζονται οι εορτασμοί για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος

Χειροτονία διακόνου στη Μητρόπολη Κερκύρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων