14/08/2024 14/08/2024 Στο Συνοδικό Μέγαρο σήμερα ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας Δανιήλ δέχθηκε τον Ακαδημαϊκό Καθ. Julian Revalski, Πρόεδρο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (ΒΑΕ).   Κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΒΑΕ για τη βοήθεια που παρείχε στην οργάνωση και διεξαγωγή του Δ’ Πατριαρχικού Εκλογικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τονίζοντας επίσης τις παραδοσιακά καλές σχέσεις...
14 Αυγούστου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024 - 18:31

Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Βουλγαρίας με τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών

Στο Συνοδικό Μέγαρο σήμερα ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας Δανιήλ δέχθηκε τον Ακαδημαϊκό Καθ. Julian Revalski, Πρόεδρο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (ΒΑΕ).

 

Κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΒΑΕ για τη βοήθεια που παρείχε στην οργάνωση και διεξαγωγή του Δ’ Πατριαρχικού Εκλογικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τονίζοντας επίσης τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της ΒΑΕ.

Ο καθηγητής Revalski κάλεσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας να λάβει μέρος στους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο με την ευκαιρία της 155ης επετείου της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της σχέσης πίστης και επιστήμης, καθώς και σε ποιους επιστημονικούς τομείς η Εκκλησία μπορεί να υποστηρίξει τους επιστήμονες στο έργο τους.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές για γόνιμο επιστημονικό και δημόσιο έργο, καθώς και με την ελπίδα για περισσότερες κοινές πρωτοβουλίες για τη στήριξη όχι μόνο της επιστημονικής κοινότητας στη χώρα, αλλά και της πνευματικής ενίσχυσης του βουλγαρικού λαού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων