15/08/2024 15/08/2024 Με την παρουσία πλήθους κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού εορτάζεται η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος. Αποστολή του ope.gr στο Πόρτο Λάγος: Ραφαήλ Γεωργιάδης   Στις 20:00 το απόγευμα ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της...
15 Αυγούστου, 2024 - 12:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2024 - 12:44

Αποστολή οpe.gr – Πόρτο Λάγος: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βατοπαιδινό Μετόχι

Διαδώστε:
Αποστολή οpe.gr – Πόρτο Λάγος: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βατοπαιδινό Μετόχι

Με την παρουσία πλήθους κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού εορτάζεται η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος.

  • Αποστολή του ope.gr στο Πόρτο Λάγος: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

Στις 20:00 το απόγευμα ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, τον οποίο πλαισιώνουν Βατοπαιδινοί πατέρες και ιερείς.

Ο χορός των Βατοπαιδινών πατέρων έδωσαν το στίγμα της πνευματικής κατάστασης και κατάνυξης που δημιουργήθηκε εντός του ναού.

Ο Γέροντας Εφραίμ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ακούστε την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ στο ακόλουθο ηχητικό:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων