16/08/2024 16/08/2024 Με κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε στα Ακριτικά μας Νησιά η εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας μας. Την παραμονή της εορτής 14 Αυγούστου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και της Ακολουθίας των Εγκωμίων στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Καρλόβασι όπου και φιλοξενείται η λατρευτική ζωή της...
16 Αυγούστου, 2024 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2024 - 15:12

Εορτή κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ακριτική Μητρόπολη Σάμου

Διαδώστε:
Εορτή κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ακριτική Μητρόπολη Σάμου

Με κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε στα Ακριτικά μας Νησιά η εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας μας.

Την παραμονή της εορτής 14 Αυγούστου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και της Ακολουθίας των Εγκωμίων στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Καρλόβασι όπου και φιλοξενείται η λατρευτική ζωή της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμ. της Θεοτόκου Καρλοβάσου καθότι παραμένει πληγωμένος ο Ιερός Ναός από τον καταστρεπτικό σεισμό του 2020.

Εν συνεχεία Προέστη της Ιεράς Λιτάνευσις του Επιταφίου και της Ιεράς Εικόνος ανά την πόλη των Καρλοβασίων, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Καρλοβάσου «Κλεάνθης ο Σάμιος».
Ο σεπτός Ποιμενάρχης ομίλησε εγκάρδια και κάλεσε όλους να καταφεύγουμε στην Παναγία μας όχι μόνο για τα προσωπικά μας προβλήματα, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν γύρο μας που απασχολούν τους αδελφούς μας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, Ιερούργησε και κύρηξε τον θ. λόγο στον προσφάτως ανακαινισμένο Ιερό Ναό «Παναγία του Κότσικα» που βρίσκεται εντός των Κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Επαρχίας μας ανεγνώσθη αντί Κυρήγματος η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου «επί τη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου».

Παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές των Νησιών μας και πλήθη Χριστιανών.

Εντυπωσιακή υπήρξε η προσέλευσις στην Θ. Κοινωνία κυρίως νέων και παιδιών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων