16/08/2024 16/08/2024 Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε σε κάθε γωνιά του ο Ελληνισμού η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που ονομάζεται και ‘’Πάσχα του Καλοκαιριού’’.   Ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα στον Πάρνωνα είναι το Μοναστήρι της Παναγίας Έλωνας Κυνουρίας. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, παρουσία πλήθους προσκυνητών από Λακωνία και Αρκαδία, τελέσθηκαν...
16 Αυγούστου, 2024 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2024 - 17:53

Πλήθος προσκυνητών στην λαμπρή πανήγυρη της Ι.Μ. Παναγίας Έλωνας Αρκαδίας

Διαδώστε:
Πλήθος προσκυνητών στην λαμπρή πανήγυρη της Ι.Μ. Παναγίας Έλωνας Αρκαδίας

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε σε κάθε γωνιά του ο Ελληνισμού η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που ονομάζεται και ‘’Πάσχα του Καλοκαιριού’’.

 

Ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα στον Πάρνωνα είναι το Μοναστήρι της Παναγίας Έλωνας Κυνουρίας. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, παρουσία πλήθους προσκυνητών από Λακωνία και Αρκαδία, τελέσθηκαν η Ιερά Παράκληση και ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου.

Στην μελίρρυτη ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης, με έναυσμα έναν στίχο από τον πανέμορφο εγκωμιαστικό λόγο προς την Υπεραγία Θεοτόκο του Επισκόπου Κερνίτζης και Καλαβρύτων Ηλία Μηνιάτη, αναφέρθηκε στο πάνσεπτό πρόσωπο της Παναγίας μας.

Την κυριώνυμη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης, στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ανέλυσε τον στίχο «Νενίκηνται της φύσεως οι όροι, εν σοι Παρθένε άχραντε» από έναν περίφημο ύμνο της Εκκλησίας μας, τονίζοντας ότι η Παναγία έγινε η κλίμακα από την οποία κατέβηκε ο Θεός στη Γη, για να μπορέσει ο Άνθρωπος να αποδεσμευθεί από τις συνέπειες της φθοράς και του θανάτου, να ατενίσει την ωραιότητα του προπτωτικού κάλλους και να πορευθεί προς τη θέωση. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε σε όλους όσοι ευλαβούνται την Μεγαλόχαρη να βρίσκονται πάντα υπό την Σκέπη Της.

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων