17/08/2024 17/08/2024 Το απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος υποδέχθηκε την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και την τιμία κάρα του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, στον χώρο της πλατείας έμπροσθεν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μορφοβουνίου Καρδίτσας.   Ακολούθως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού...
17 Αυγούστου, 2024 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2024 - 10:17

Το Μορφοβούνι υποδέχθηκε την Παναγία Κορώνα και τον Άγιο ιερομάρτυρα Σεραφείμ

Διαδώστε:
Το Μορφοβούνι υποδέχθηκε την Παναγία Κορώνα και τον Άγιο ιερομάρτυρα Σεραφείμ

Το απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος υποδέχθηκε την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» και την τιμία κάρα του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, στον χώρο της πλατείας έμπροσθεν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μορφοβουνίου Καρδίτσας.

 

Ακολούθως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον ως άνω Ιερό Ναό.

Έθος είναι κάθε χρόνο η θαυματουργός Εικόνα και η κάρα του Αγίου να βρίσκονται τις ημέρες του μηνός Αυγούστου στα δύο όμορα χωριά Μεσενικόλα και Μορφοβούνι προς προσκύνηση, πνευματικό επιστηριγμό και αγιασμό των κατοίκων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων