18/08/2024 18/08/2024 Το Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024, η Υπουργός Οικογενείας της Ρουμανίας κ. Natalia Intotero με μια μικρή συνοδεία και του Εκπροσώπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας στα Ιεροσόλυμα, π. Ιωάννου, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και ζήτησε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του για την πατρίδα της, την συνοδεία της και την ιδία προσωπικά, ιδιαιτέρως δε...
18 Αυγούστου, 2024 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2024 - 13:45

Επίσκεψη της Υπουργού Οικογένειας της Ρουμανίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Επίσκεψη της Υπουργού Οικογένειας της Ρουμανίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Το Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024, η Υπουργός Οικογενείας της Ρουμανίας κ. Natalia Intotero με μια μικρή συνοδεία και του Εκπροσώπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας στα Ιεροσόλυμα, π. Ιωάννου, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και ζήτησε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του για την πατρίδα της, την συνοδεία της και την ιδία προσωπικά, ιδιαιτέρως δε υπό την ιδιότητά της ως Υπουργού Οικογενείας για την οικογένεια στην πατρίδα της.

 

Ο Μακαριώτατος δέχτηκε ενθέρμως την κ. Intotero και επαίνεσε το θάρρος της, ώστε να υπερβεί την παρούσα συνεχιζόμενη πολεμική κατάσταση και να επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους.

Αναφερόμενος αναλυτικώς στο έργο του Πατριαρχείου, ιδιαιτέρως στην περιοχή της Γάζας και στην Ιερά Μονή του Αγίου Πορφυρίου, είπε ότι «ημείς ως Εκκλησία έχομεν ως ισχυρόν όπλον την προσευχήν και την προτροπήν προς διάλογον, ειρήνευσιν και συνδιαλλαγήν».

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ιδιαιτέρως την αποστολή της Εκκλησίας να προβάλει τις αξίες της Αγίας Γραφής σ’ ένα εκκοσμικευμένο κόσμο, πρεσβεύοντα αρχές απαδούσες προς την ανθρώπινη φύση και οι οποίες υπονομεύουν τον θεσμό της οικογένειας.

Επί τη επισκέψει αυτή ο Μακαριώτατος έδωσε στην κ. Intotero επιστήθιο σταυρό, εικόνα της Θεοτόκου και επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ και Ιεροσολυμιτικές ευλογίες στην συνοδεία της και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο θεάρεστο έργο της για την υποστήριξη του θεσμού της οικογένειας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων