19/08/2024 19/08/2024 Πριν κάποια χρόνια ένας Τούρκος ο οποίος ήταν λεπρός ξόδεψε όλη την περιουσία του στους γιατρούς για να γίνει καλά, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Με προτροπή, όμως, κάποιων φίλων του πήγε στην Μονή των Ασωμάτων του αγίου Θεοφάνη του Νέου και θαυματουργού στην Νάουσα και έπλυνε το σώμα του με αγιασμένο νερό στο οποίο...
19 Αυγούστου, 2024 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2024 - 20:58

Άγιος Θεοφάνης ο Νέος ο θαυματουργός – Θεραπείες Τούρκου από λέπρα και ψυχοπαθούς!

Διαδώστε:
Άγιος Θεοφάνης ο Νέος ο θαυματουργός – Θεραπείες Τούρκου από λέπρα και ψυχοπαθούς!

Πριν κάποια χρόνια ένας Τούρκος ο οποίος ήταν λεπρός ξόδεψε όλη την περιουσία του στους γιατρούς για να γίνει καλά, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Με προτροπή, όμως, κάποιων φίλων του πήγε στην Μονή των Ασωμάτων του αγίου Θεοφάνη του Νέου και θαυματουργού στην Νάουσα και έπλυνε το σώμα του με αγιασμένο νερό στο οποίο προηγουμένως είχαν βάλει το ιερό λείψανο του αγίου.

Μετά από αυτό ο λεπρός θεραπεύτηκε παντελώς από την λέπρα και πήγε στην πατρίδα του δοξάζοντας τον αληθινό Θεό και τον άξιο θεραπευτή του όσιο Θεοφάνη, τον πράγματι ανάργυρο γιατρό των ψυχών και των σωμάτων.

Κάποιος ο οποίος έπασχε από «μανιώδη παραφροσύνη» θεραπεύτηκε μόλις ακούμπησε με ευλάβεια την κάρα του οσίου και επέστρεψε υγιής στο σπίτι του.

Η μνήμη του αγίου τιμάται στις 19 Αυγούστου.

Διασκευή από τον «Μέγα Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας», μήνας Αύγουστος, τόμος 8ος.

Πηγή: pemptousia.gr (Διασκευή, επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων