20/08/2024 20/08/2024 Στον ιερό χώρο της Μονής Ασωμάτων Πετράκη, στην καρδιά της Αθήνας, που υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά και πνευματικά κέντρα της πολύπαθης και ένδοξης ελληνικής γης, συνεχίζεται η μακραίωνη διαφύλαξη της Παραδόσεως Ορθοδοξίας και Eλληνικότητας. Το Καθολικό της Ιεράς Μονής είναι το Συνοδικό Παρεκκλήσιο, με την από 03-02 -1970 αποφάση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου...
20 Αυγούστου, 2024 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 10:22

Ψηφιακή περιήγηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ψηφιακή περιήγηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον ιερό χώρο της Μονής Ασωμάτων Πετράκη, στην καρδιά της Αθήνας, που υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά και πνευματικά κέντρα της πολύπαθης και ένδοξης ελληνικής γης, συνεχίζεται η μακραίωνη διαφύλαξη της Παραδόσεως Ορθοδοξίας και Eλληνικότητας.

Το Καθολικό της Ιεράς Μονής είναι το Συνοδικό Παρεκκλήσιο, με την από 03-02 -1970 αποφάση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. ” …. Ανυψώθη κατά το παρ’ ημίν κρατούν ήθος ο Πάνσεπτος ούτος Ναός εις Συνοδικόν Παρεκκλήσιον του τελείσθαι εν αυταίς πάσας τάς, κατά τα διωρισμένα Συνοδικάς Ιερουργίας τε και λοιπάς τιμίας Μυσταγωγίας .”

Στο 3D video παρακολουθήστε την ψηφιακή περιήγηση στο Καθολικό του εμβληματικού μνημείου:

Για την προσφορά της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη στο Έθνος και την Εκκλησία είχε μιλήσει στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Καθηγούμενος αυτής, Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Κάμερα: Δημήτρης Μπελεγρίνης

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη 

 

Δείτε επίσης: 

O Θαυμακού Ιάκωβος στο ope.gr για τα 350 χρόνια από την ίδρυση της Μονής Ασωμάτων Πετράκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων