20/08/2024 20/08/2024 Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ρίζα Ναυπακτίας φιλοξενήθηκαν από 16 έως 20 Αυγούστου 2024 εβδομήντα πέντε(75) φοιτητές και νέοι, αγόρια και κορίτσια από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο όμιλος των νέων με επικεφαλής τον Διάκονο Σωτήριο Κουτσούρη, τον π. Δημήτριο Παλιούρα και τον π. Ζήση Κτενίδη, με την ευθύνη του...
20 Αυγούστου, 2024 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 11:16

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Νέων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Νέων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ρίζα Ναυπακτίας φιλοξενήθηκαν από 16 έως 20 Αυγούστου 2024 εβδομήντα πέντε(75) φοιτητές και νέοι, αγόρια και κορίτσια από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο όμιλος των νέων με επικεφαλής τον Διάκονο Σωτήριο Κουτσούρη, τον π. Δημήτριο Παλιούρα και τον π. Ζήση Κτενίδη, με την ευθύνη του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’, επισκέφτηκαν τα σπουδαιότερα μνημεία και τους ιστορικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και Ιερές Μονές και Ιερά Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ξεναγήθηκαν στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στον Κήπο των Ηρώων και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης Κλεισούρας Μεσολογγίου, την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς και την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού Θέρμου, όπου προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Κοσμά.

Οι νέοι και οι νέες ενημερώθηκαν για την τοπική ιστορία, τα πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία της περιοχής μας και τον αγιολογικό πλούτο. Παράλληλα απήλαυσαν την τοπική φιλοξενία και συμμετείχαν σε δραστηριότητες στον χώρο της Κατασκήνωσης, ενώ κατά την αποχώρησή τους εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό για την φιλοξενία και την συνεργασία στην υλοποίηση του Προγράμματος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων