20/08/2024 20/08/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, την Δευτέρα 12 Αυγούστου αφίχθη στην Ιερά Βυζαντινή Μονή Οσίου Λουκά Στειρίου με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Σεραφείμ και τους πατέρες της Μονής. Την Τρίτη 13 Αυγούστου ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε και...
20 Αυγούστου, 2024 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 17:18

Επίσκεψη Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Επίσκεψη Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, την Δευτέρα 12 Αυγούστου αφίχθη στην Ιερά Βυζαντινή Μονή Οσίου Λουκά Στειρίου με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Σεραφείμ και τους πατέρες της Μονής.

Την Τρίτη 13 Αυγούστου ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε και ιερούργησε στον ιστορικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Θηβών στην Ιερα Αγρυπνία προσκεκλημένος του αγαπητού αδελφού και συμφοιτητή του Πρωτ. π. Γεωργίου Τουλουμάκου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Θηβών.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Στειρίου, όπου κήρυξε το θείο λόγο και προεξήρχε της λιτανείας. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Κοιμήσεως της Παναγίας μας ιερούργησε στο Καθολικό της Παναγίας στην ιστορική Μονή Οσίου Λουκά, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο π. Σεραφείμ, και κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο θείο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Προ της απόλυσης ο Καθηγούμενος π. Σεραφείμ προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα εγκόλπιο της Παναγίας εις αγαθήν ανάμνησιν για την τιμητική παρουσία του στην πανήγυρη της Μονής ευχόμενος υγεία και δύναμη στην διακονία του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου πλησίον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου ο Θεοφιλέστατος λειτούργησε με την συμπροσευχητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών για την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Φλώρου, όπου θησαυρίζεται το άγιο λείψανό του, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο π. Νεκτάριο, τους πατέρες της Μονής και της γύρω περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων