20/08/2024 20/08/2024 Αύριο, Τετάρτη, νωρίς το πρωί, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Καρυές η επίσημη υποδοχή και εγκαθίδρυση του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αλκιβιάδη Στεφανή. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του voria.gr, μια βδομάδα μετά την ορκωμοσία του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα φτάσει στο Περιβόλι της Παναγίας και αναλαμβάνει...
20 Αυγούστου, 2024 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2024 - 20:57

Στο Άγιον Όρος ο Αλκιβιάδης Στεφανής – Την Τετάρτη η υποδοχή του νέου Πολιτικού Διοικητή

Διαδώστε:
Στο Άγιον Όρος ο Αλκιβιάδης Στεφανής – Την Τετάρτη η υποδοχή του νέου Πολιτικού Διοικητή

Αύριο, Τετάρτη, νωρίς το πρωί, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Καρυές η επίσημη υποδοχή και εγκαθίδρυση του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του voria.gr, μια βδομάδα μετά την ορκωμοσία του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα φτάσει στο Περιβόλι της Παναγίας και αναλαμβάνει καθήκοντα, αντικαθιστώντας τον πρέσβη επί τιμή, Αναστάσιο Μητσιάλη, ο οποίος παραιτήθηκε, 7 μήνες μετά τον διορισμό του.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, τον κ. Στεφανή θα υποδεχτούν τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, στην πλατεία των Καρυών, στη βρύση του Αγίου Γεωργίου και θα τον συνοδεύσουν μέχρι το καμπαναριό στον Ναό του Πρωτάτου. Εκεί, ο Πρωτοεπιστάτης, Γέρων Συμεών Διονυσιάτης, θα του συστήσει τους αντιπροσώπους των 20 Μονών και θα ακολουθήσει δοξολογία και δέηση. Μετά την προσφώνηση του Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη και την αντιφώνηση του Αλκιβιάδη Στεφανή, θα ακολουθήσει κέρασμα στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο και τράπεζα.

Τον κ. Στεφανή, συνοδεύει στην πρώτη του επίσκεψη με την ιδιότητα του Πολιτικού Διοικητή στο Άγιον Όρος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.  Θεοδώρητος, κάτι που δεν είναι σύνηθες, αλλά οι δυο τους συνδέονται με φιλική σχέση από χρόνια.

Αν και το πρόγραμμα του κ. Στεφανή δεν έχει γίνει γνωστό, θεωρείται βέβαιο ότι θα επισκεφτεί τα δύο πρώτα τη τάξει μοναστήρια, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, ενώ στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο θα συζητήσει με ηγουμένους και μοναχούς τα θέματα που απασχολούν την Αθωνική Πολιτεία.

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων