21/08/2024 21/08/2024 Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Ιούδα Θαδδαίου ή Λεββαίου, ο οποίος, συγκαταλέγεται στους εβδομήκοντα μαθητές. Θαδδαίος σημαίνει μεγάθυμος και Λεββαίος σημαίνει θαρραλέος. Ένεκα των πολλών ονομάτων, ο Άγιος Ιερώνυμος τον ονομάζει «τριώνυμο». Υπήρξε αδελφός του Αγίου Ιακώβου του επονομαζομένου μικρού, και ήταν παιδιά του Αλφαίου. Στα συναξάρια γίνεται σύγχυση του σημερινού τιμώμενου...
21 Αυγούστου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2024 - 7:09

21 Αυγούστου: Εορτάζει ο Άγιος Απόστολος Θαδδαίος

Διαδώστε:
21 Αυγούστου: Εορτάζει ο Άγιος Απόστολος Θαδδαίος

Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Ιούδα Θαδδαίου ή Λεββαίου, ο οποίος, συγκαταλέγεται στους εβδομήκοντα μαθητές. Θαδδαίος σημαίνει μεγάθυμος και Λεββαίος σημαίνει θαρραλέος. Ένεκα των πολλών ονομάτων, ο Άγιος Ιερώνυμος τον ονομάζει «τριώνυμο». Υπήρξε αδελφός του Αγίου Ιακώβου του επονομαζομένου μικρού, και ήταν παιδιά του Αλφαίου.

Στα συναξάρια γίνεται σύγχυση του σημερινού τιμώμενου Αποστόλου με τον Απόστολο Ιούδα τον Θεάδελφο, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 19 Ιουνίου, και ήταν αδελφός του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων.

Ο Θαδδαίος ήταν Ιουδαίος, ο οποίος καταγόταν από την Έδεσσα της Συρίας.

Ο Θαδδαίος ανέβηκε στα Ιεροσόλυμα, όπου άκουσε συγκλονισμένος το κήρυγμα του Τιμίου Προδρόμου. Δέχθηκε το βάπτισμα μετανοίας στον Ιορδάνη και κατόπιν εντάχθηκε στους μαθητές του Ιωάννη του Βαπτιστή.

Μετά την Πεντηκοστή, όταν το Πανάγιο Πνεύμα αποκαλύφθηκε στους μαθητές, ο Θαδδαίος κήρυξε τη Χριστιανική πίστη στην πατρίδα του, όπου και θεράπευσε τον ηγεμόνα Αύγαρο και περιόδευσε σε όλη τη Συρία, διδάσκοντας το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως. Δίδαξε ακόμη στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές της Φοινίκης, όπου βάπτισε πλήθος Χριστιανών. Κοιμήθηκε ειρηνικά παραμένοντας πιστός στην αποστολή του και φύλακας της παρακαταθήκης.

Τιμάται ιδιαίτερα από τους χριστιανούς της Κεντρικής Ευρώπης και της Ιρλανδίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων