21/08/2024 21/08/2024 Με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος συνεχίζει την θερινή επίσκεψή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ίμβρο, επικοινώνησε σήμερα, Τετάρτη, 21 Αυγούστου, νωρίς το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Κατά την εγκάρδια επικοινωνία τους ο κ. Ζελένσκι τον ευχαρίστησε και προσωπικώς για την αποστολή επισήμου Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας που θα...
21 Αυγούστου, 2024 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2024 - 18:43

Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος συνεχίζει την θερινή επίσκεψή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ίμβρο, επικοινώνησε σήμερα, Τετάρτη, 21 Αυγούστου, νωρίς το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Κατά την εγκάρδια επικοινωνία τους ο κ. Ζελένσκι τον ευχαρίστησε και προσωπικώς για την αποστολή επισήμου Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας που θα παραστεί στην εθνική επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, στις 24 Αυγούστου, αλλά και για την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στους εκπροσώπους του που επισκέφθηκαν πρόσφατα το Φανάρι.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Ζελένσκι για την επικοινωνία και ευχήθηκε σύντομα να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας την αμέριστη στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο αγαπητό ουκρανικό λαό.

Ήδη στην Ουκρανία ευρίσκεται η επίσημη Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποτελουμένη από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γουίνιπεγκ κ. Ιλαρίωνα και Πισιδίας κ. Ιώβ, και τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Επιφάνιο Kamyanovich.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα δεδομένα στο εκκλησιαστικό ζήτημα στην Ουκρανία – Η εξαγγελία Ζελένσκι και η αντίδραση της Μόσχας στην απόπειρα του Κίεβου

Φωτογραφία αρχείου: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων