22/08/2024 22/08/2024 Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ Ζωτικού, Ζήνωνα, Θεοπρέπιου, Ακίνδυνου, Σεβηριανού. Ο Αγαθόνικος και οι συναθλητές του έζησαν στον Πόντο, επί αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Είχαν αναπτύξει έντονη ιεραποστολική δράση, με αποτέλεσμα πολλοί ειδωλολάτρες να πιστέψουν στο Χριστό και να βαφτιστούν στο όνομα της Αγίας Τριάδας. Με την έναρξη των...
22 Αυγούστου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2024 - 8:16

22 Αυγούστου: Εορτάζει ο Άγιος μάρτυρας Αγαθόνικος

Διαδώστε:
22 Αυγούστου: Εορτάζει ο Άγιος μάρτυρας Αγαθόνικος

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μάρτυρος Αγαθονίκου και των συν αυτώ Ζωτικού, Ζήνωνα, Θεοπρέπιου, Ακίνδυνου, Σεβηριανού.

Ο Αγαθόνικος και οι συναθλητές του έζησαν στον Πόντο, επί αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Είχαν αναπτύξει έντονη ιεραποστολική δράση, με αποτέλεσμα πολλοί ειδωλολάτρες να πιστέψουν στο Χριστό και να βαφτιστούν στο όνομα της Αγίας Τριάδας.

Με την έναρξη των διωγμών κατά των Χριστιανών, μετέβη στην περιοχή του Πόντου ο ηγεμόνας της Νικομήδειας, ο οποίος, αφού προχώρησε στη σύλληψη των αγίων, τους μετέφερε στην περιοχή της Θράκης, για να τιμωρηθούν από τον ίδιο τον αυτοκράτορα. Οι Ζωτικός, Ζήνωνας, Ακίνδυνος και Σεβηριανός εκτελέστηκαν καθ’ οδόν, γιατί λόγω των πολλών βασανιστηρίων, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την οδοιπορία και τα απάνθρωπα μαρτύρια.

Ο Αγαθόνικος, αφού αρνήθηκε να προσκυνήσει τα είδωλα, αποκεφαλίστηκε μαζί με τους άλλους Χριστιανούς που ήταν μαζί του στην περιοχή της Σηλυβρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων