22/08/2024 22/08/2024 Η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος βρίσκεται δεκαπέντε χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή, στην παλιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, και χιλιάδες πιστοί πηγαίνουν εκεί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Αρκετοί μάλιστα επιλέγουν να διανύσουν την απόσταση για τη Μονή με τα πόδια. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μίλησε στην...
22 Αυγούστου, 2024 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2024 - 17:04

Ο Μαρωνείας Παντελεήμων για το προσκύνημα στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

Διαδώστε:
Ο Μαρωνείας Παντελεήμων για το προσκύνημα στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

Η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος βρίσκεται δεκαπέντε χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή, στην παλιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, και χιλιάδες πιστοί πηγαίνουν εκεί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Αρκετοί μάλιστα επιλέγουν να διανύσουν την απόσταση για τη Μονή με τα πόδια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 για τη Μονή και τους πιστούς που κάθε χρόνο φτάνουν για να προσκυνήσουν εκεί.

«Με αφορμή τη γιορτή της Παναγίας, γιορτάζουμε από τον Δεκαπενταύγουστο και συνεχίζουμε μέχρι τις 23 του μηνός που αποδίδεται η εορτή και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Εδώ που πολλά χρόνια πριν με ένα θαυματουργικό τρόπο βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας μας στα δύσκολα και πέτρινα χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης, έχουμε ένα πανθρακικό προσκύνημα. Αναμένονται πλήθη λαού από αύριο (σ.σ. απόψε) στον Εσπερινό και την άλλη μέρα στη Θεία Λειτουργία», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος:

  • Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024:

18:00: Η Ακολουθία του Εσπερινού στο Παρεκκλήσιο «Ρόδον το Αμάραντον» εντός του αμπελουργικού Σταθμού Αιγείρου

18:30: Λιτάνευση προς την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

19:00: Έναρξη της Aκολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος

  • Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024:

7:00: Έναρξη της ακολουθίας του Όρθρου και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων