23/08/2024 23/08/2024 Συνεχίζει τις επαφές της στην Ουκρανία η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία αποτελείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουίνιπεγκ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά κ. Ιλαρίωνα, τον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ και τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Επιφάνιο (Καμιανόβιτς). Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ουκρανία, Θεοφιλ. Επίσκοπος Κομάνων κ....
23 Αυγούστου, 2024 - 14:32

Τον αυτοαποκαλούμενο “Πατριάρχη Κιέβου” Φιλάρετο Ντενισένκο επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Τον αυτοαποκαλούμενο “Πατριάρχη Κιέβου” Φιλάρετο Ντενισένκο επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνεχίζει τις επαφές της στην Ουκρανία η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία αποτελείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουίνιπεγκ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά κ. Ιλαρίωνα, τον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ και τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Επιφάνιο (Καμιανόβιτς). Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ουκρανία, Θεοφιλ. Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ.

Στο πλαίσιο των επαφών η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον αυτοαποκαλούμενο ως “Πατριάρχη Κιέβου” Φιλάρετο Ντενισένκο. Οι συμμετέχοντες της συνάντησης έθιξαν μια σειρά από επίκαιρα θέματα της εκκλησιαστικής ζωής, συζήτησαν την κατάσταση σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας, τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας και τον διάλογο μεταξύ των Ορθοδόξων στην Ουκρανία.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έφτασε για να στηρίξει τον ουκρανικό λαό, το κράτος και την Ουκρανική Ορθοδοξία στις σκληρές δοκιμασίες του πολέμου και να λάβει μέρος στον εορτασμό της 33ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Ο “Πατριάρχης” Φιλάρετος Ντενισένκο τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία, που διεξάγεται πόλεμος ευρείας κλίμακας, ο λαός και το κράτος χρειάζονται την ενότητα της Εκκλησίας και την ειρήνη περισσότερο από ποτέ.

Οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμφώνησαν ότι για να επιτευχθεί ενότητα θα πρέπει να επικρατήσει η αγάπη και να αρχίσει ο διάλογος. Σημείωσαν, επίσης, ότι η Μητέρα Εκκλησία ενδιαφέρεται να βοηθήσει την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Από την πλευρά του ο κ. Φιλάρετος μετέφερε τους χαιρετισμούς του στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και, σε ανάμνηση της συνάντησης, δώρισε στα μέλη της αντιπροσωπείας στους εκλεκτούς έντυπες εκδόσεις.

 

Διαβάστε επίσης: 

Κίεβο: Συνάντηση του Μητροπολίτη Επιφανίου με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στο Κίεβο η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων